ITP

Inspecţia tehnică periodică se realizează la un interval de doi ani, cu excepţia maşinilor folosite pentru taximetrie, care trebuie verificate din şase în şase luni. Lipsa avizului se sancţionează cu amendă care poate ajunge până la 1.000 de lei, dar şi cu ridicarea talonului autoturismului.
Pentru a înscrie o maşină la inspecţia tehnică periodică, aveți nevoie de o serie de acte – certificatul de înmatriculare, asigurarea RCA, cartea de identitate a maşinii, dar şi buletinul celui care aduce autoturismul la service. Maşina poate fi dusă la inspecţie de către orice persoană, nu este nevoie de prezenţa proprietarului.
Odată preluată de angajaţii service-ului, maşina este în primul rând identificată, prin verificarea seriilor caroseriei şi a motorului. De asemenea, este verificată starea tehnică a autoturismului, dar şi nivelul emisiilor poluante. Specialiştii verifică atent şi sistemul de frânare al maşinii.

In conformitate cu cerintele europeene, la efectuarea Inspectiei Tehnice Periodice, trebuie emis un document in limba engleza ce atesta faptul ca vehiculul poate circula in siguranta pe drumurile publice. Deasemenea, contine informatii despre numarul de kilometrii al masinii.

Pentru programare, va rog sa completati formularul din dreapta.

De la 1 Iulie 2017 putem efectua Inspectia Tehnica Periodica si pentru masini dotate cu instalatii GPL.